Friday, May 27, 2011

my little bro

assalamualaikum :)

arini 27 mei 2011, bersamaan 23 jamadilakhir 1432H :)

happy besday to my lil bro. hee.. little bro? little ke?
apa2 pun, kak yong doakan adik berjaya dunia dan akhirat. dpt jd insan cemerlang, hebat dan berjaya. menjadi khalifah yg agung di dunia ni.

nak thu x, masa adik lahir, kak yong tak penah tgk mak pregnant. tu la kali pertama tgk perut mak memboyot mcm tu. happy sgt2. mak masa tu, baik giler. x marah2 langsung. makin hari, makin besar perut mak.

and bila doktor scan, nak gtaw jantina baby, mak x nak thu. mak nak biarkan ia jd satu surprise buat mak n kami semua. kata org baru lahir, org baru dalam keluarga kami, ianya seperti Allah Taala memberikan hadiah buat kami kan? so kena la surprise! :)

masa mak ngandungkan adik, mak puasa ramadhan ckup sebulan! tak tinggal... :) hebat kan mak? pastu kalau perut mak gerak2, mesti mak suruh kakyong pegang n rasa. waaa.. best gila!

tapi sedih, sbb masa mak mengandung, mak x aktif sgt. duduk je. takde pun g jalan2 ke mana. masa awal tahun, cian mak kena balut buku sekolah kami semua. terbongkok-bongkok mak dgn perut yg besar tu smbil balut buku kami sume... wuwu sayang mak~

masa tu kak yong ingat lagi, adik lahir hari khamis. kak yong tgh cuti penggal, and kak yong pegi kelas tambahan utk PTS masa tu. balik2 uma je, tgk mak da xde. uda nangis2 sbb mak takde. hehehe mybe dia sedih jugak sbb dia da tak jadi adik daa.. hihi

rasa best sgt2 bila dpt adik dpn mata. umur kak yong masa tu 9 thn. so da berakal sikit. tgk mak dlm pantang. tgk baby membesar. comelnyaa... dan yg plg jeles, adik ada dua lesung pipit! it is so cute when a boy have dimples! :D teringat shahrukh khan!

pstu adik membesar... da pndai menggigit! aiyo! tu x suka.. adehh~~
ingat lagi, adik suka bergayut kat meja makan. tp dalam masa yg singkat, adik da x gayut da. kaki da smpai lantai. cptnya adik tinggi!



masa kak yong form 2, mak da stat beli astro. masa tu, adik suka tgk kartun. of kos la kartun english. and kak yong takkan lupa ayat english pertama adik ckp kat kak yong, "kakyong, u are stink!"
hahahaha walaupun geram sbb ayat hampeh, tp best sbb pandai speaking english! :)

masa kak yong form 4, adik masuk darjah 1. masa tu abah cuti hari first skolah. adik demam time tu. cian adik. hari first da demam. g skolah separuh hari je, pastu balek~ hehe

stat skolah, mcm2 la uda ko bebel. homework x siap, tulisan buruk, hahaha lelaki ni lambat sikit matangnya. so lambat la jugak kesedarannya~ :)

apa2 pun, kak yong syg adik. kak yong ada sorg je adik lelaki, iaitu adik, firdauz izzuddin :)

be a good boy bro :)

hehehe i love when u share u secrets with me :PPPP


 minggu first sekolah 2011 :)







1 more thing, im so proud when u were nominated for ketua pengawas! hebat!
sgt2 hebat! walaupun kak yong x suka pengawas, tp kak yong suka adik kak yong jd pengawas.

buat yang terbaik UPSR n PSRA tau. i know u can do it!

love u adik, angah, uda n sarah! :)

p/s : miss home! ;(

mangkuk-mangkuk,
nama saya nini

2 comments:

  1. sgt2 suka.. tp x jmpa ar butang 'like'.. kt mne ek? nini nyorok ek,haha...

    ReplyDelete
  2. hehehe maceh hakimi :)
    butang like? eh, x thu pulak blog ada like, hehe ^_^

    ReplyDelete