Thursday, February 3, 2011

februari : kisah yang hebat!

assalamualaikum :)

haaa... da lama x tulis blog. ye ke lama? hehe .. lama la jugak
ouh ya, tgk jam skrg, da pagi. pagi2 buta! hehehe.. aku x ley nak tido ni. walaupun badan aku sgt2 penat, tp aku masih x dpt lelapkn mata~

ouh ya, last week, dalam umah kami, ada seekor kucing baru pas bersalin. cumel sgt2 anak2 dia. sume kaler itam kecuali satu ikut kaler mak dia, mcm kelabu putih. sweet sgt2. anak2 dia x bukak mata ag. aku dpt tgk, mak dia lahirkan anak2 dia. wow, hebat! hebat ciptaan Allah ni!

bersalin mcm manusia, ada darah sume. dia beranak anak2 dia, tp mama kucing ni, diam je. mybe dia menanggung sakit yg amat. xpe, awak mama kucing yg sgt2 hebat! dan cantik~ anak2 dia lahir2, basah lagi.

ouh ya, kak v, ani n rumet aku, suka betul dgn kucing. hihihi.. bagus2. kucing ni binatang kesukaan Rasulullah~ benda baik, kita kena la ikut, kan? so, setiap hari la aku tgk kucing ni. betul ckp kawan baik aku dulu, bila kita stress, lihat la kejadian Allah, kompem tenang.
jangan jd mcm ada sorg member lelaki aku, dia tgk perempuan sexy cun, dia rasa tenang. dia kata, kejadian Allah tu memang best! aku rasa mcm nak tempeleng lelaju! kihkihkih :D
xpe2, skrg member aku tu da insaf da. hihi

okay, aku baru je siap kn keje aku smlm. mmg best. gigih giler aku siapkan. hahaha.. di kala aku melihat dak2 ni main futsal, aku merajinkan diri menyiapkn keje aku. bila keje aku da siap, aku rsa happy.

arini aku balik uma. rsa sgt2 happy. mcm biasa, mulut aku teramat la laju bercerita. x padan dgn suara yang serak ni. hehehe :D

tp, kita kna ingat kawan2 kita yg berada di mesir tu. semoga mereka semua selamat dan kuat smgt. aku call mak kawan aku, nangis2 dia jawab fon aku. aduh, sebaknyaaa.. ;(
dah la jauh, x de dpn mata, keadaan mcm ni pulak. cpt pulang sahabat2 ku, keluarga korang semua kerisauan. satu malaysia risaukan kalian.



p/s : external tertinggal! dem~

p/s : slmt dtg februari :)



No comments:

Post a Comment