Wednesday, February 9, 2011

garu-garu

assalamualaikum :)

hee :D
sengih lama2 dulu.....










okay, x thu nak tulis apa. dlm otak ni punya bnyak nak luah, tp bila log in blog, terus ilang. hmpeh je kan? xpe2. kita teruskn menulis, kot ada idea mencurah2.

cuti CNY aritu, aku duk uma aje. tgh hari aje, aku xde di bumi. menghilang di alam mimpi.. hehe nak buat mcm mana kan? katil rumah ialah katil yg paling terbaik skali! hehehe :D
keadaan rumah yg sejuk, menambah lagi rasa berat mata. almaklumlah, rumah di kaki bukit. (poyo je bukit...)

balek dr cuti, aku terus sakit rumah kembali. i mean, omsick. asyik teringat je kat rumah. wuwuwu.. da besar pjg pun, masih rasa homesick ke? tanya kawan aku. bg aku, besar ke, kecik ke, pendek ke, panjang ke, bule je nak rasa homesick. sbb perasaan tu normal bg aku. the way we treat it is the matter. ecece.. pandai pulak tibe2 speaking! hihi

sabtu lepas, aku dpt gak bawak mak abah aku, pegi umah abg agkat aku. aku mmg sayang la abg angkat aku n famili dia. abg aku ni ada seorg kakak. nama dia Qhistina. bule gak panggil Aqhish. dia cantik, peramah, senyuman dia manis. dan dia ni aktif n kelakar. tapi, kak Qhistina ni, istimewa. sgt2 istimewa. Allah bg keistimewaan yg org lain tak ada. dia dipilih dari kalangan manusia utk dpt keistimewaan yang kita tak ada. :)

rasa puas hati dpt bwk mak abah jumpa mereka :)

ouh ya, ahad kelmarin, besday abg aku. selamat hari lahir buat dia. yeay, anda sudah tua! hihi.. tp muka anda masih manis :) hehehe ~

hari ahad jugak la balek utp. otw balek, aku buat taik mata aje. bersyukur aku, sbb x stuck dalam jam yg teruk. ramai kawan2 aku yg stuck kat highway sbb jam yg melampau. ada yang 4 jam stuck. pergh! nangis beb!

dulu, masa raya, kami otw dr kampung di johor ke KL. selalunya 3 jam setengah da smpai da. tp..disebabkan jam, jadi smpai 8 jam! kematu buntut wei! hahaha ..!

jadi, bila kawan2 aku citer dorg stuck dalam jam, aku doa kn dorang sabar bnyak2 masa tu. sbb ada org penah bergaduh kat highway. dorg da x tahan sgt2 tgu lama2 kat highway, x gerak2.
mak aku pesan, kalau bawak keta kena bnyak2 sgt bersabar. haaa... ingat pesan mak.

balek utp, mcm bese, otak aku generate laju gila. fius2 ni sume da panas da. asyik pkey asgmnt la, keje la.. tp last2 tido gak. hihihi.. jgn ikut perangai aku. ikut perangai org yg rajin2 kat luar sana., taw..

kepada insan2 yang follow blog ni, thanx banyak2. sokongan anda amatlah aku hargai.
:)

haa.. aku nak perkenalkan peribahasa atau perumpamaan. dah lama kita tinggalkn zaman persekolahan, so kadang2 lupa the exact meaning of certain peribahasa atau perumpamaan, kan? jadi, aku rasa nak sgt2 share, so that, kita dapat refresh perkara yg kita da lupa ni~

peribahasa hari ini >>>

bagai cincin dengan permata
maksud : sama cantik, sama padan
actually perumpamaan ni sama maksud dengan bagai pinang dibelah dua.

sempena perumpamaan ni, aku nak ucapkn selamat pengantin baru kpd kawan aku di SMK Abdul Jalil, yg kawin last week. nmpk sweet sgt2 dia dan suaminya, bagai cincin dengan permata :) semoga kekal sehingga akhir hayat ~


p/s : sayang kak Qhistina!




2 comments:

  1. aih, jadi mangsa jem tak berperisa gak arituh
    nasib la badan, sape suh balik last2 minute ke u,haha

    selamat berblog
    tenkiu follow my blog

    ReplyDelete
  2. hehehehe... bese la tu. sbb tu kena balek awal2.. takut nnti tido atas jalan smpai pg :D

    ReplyDelete