Tuesday, January 25, 2011

sem yang bertingkat!

assalamualaikum :)

apa perasaan korg arini? rsa happy x?

arini saya rsa geram + sedih + frust + buntu...
mcm2 rsa, serba seribu! haha.. :D

meh saya list kan, knp sy rsa 4 dalam 1 arini..

(1) geram
geram sbb internet superbly slow. bukan slow, tp x kua langsung! bak kata afiiq, aku asyik nmpk page yang sama je.. "cannot connect to server" x pun "webpage is not available"..
minggu ni minggu first, so sume org nak add n drop. cian sume org a.k.a dak2 utp ni. sabar ye... apa boleh buat, taik itu bulat.. aisey, x snunuh!

(2) sedih
ha, yang ni sbb sy rindu kan rumah a.k.a sakit rumah. asyik terbayang katil rumah, tv rumah, shower rumah, dapur rumah, emak rumah... emak rumah? (angkat kening...)
sedih sbb saya rsa mcm x cukup masa kat rumah, walhal duk uma makan tido n hbes kn beras mak je..kihkihkih

(3) frust
sy frust sbb smlm PCS x dpt dftar kat kelas yang sy nak. sy dah buat pakej yang best2 sume, tp x dpt. xpe2, sy redha je, cuma frust 5%. hehehe :P

(4) buntu
okay, yg ni mmg x dpt nak avoid. mana x nya, structure pelik2 je. mmg kesabaran yg amat tinggi. sabor je laa.. rsa mcm diri ni layang-layang, kejap kang angin ada, terbang tinggi, kalau angin xde, mcm naj jatuh. mcm tu la rsa. nak amik subjek ni, clash sana sini, x amik kang, x sama pulak dengan yg lain. adoiyai~ pastu, nnti ada yg ckp, kena drop la, apa la.. aduh. pening dan buntu. mmg buntu. sume pakej2 saya sume x ley guna.

but, at the end of the day, sy rsa happy, sbb sumenya insyaallah akan baik. sy tahu tu :)
so, apa sy perlu buat? mcm bese, g je kelas, wat bodoh, amik seberapa bnyak ilmu, digest sbnyak mungkin, and tahan diri dr ngantok dan.....lapar!

td sy call mak, mak g hospital, sorg2 je. sedih, nak teman.. mak kata ina sakit jantung dan skrg dia dah kurus. sabar ye dik, ada hikmahnya Allah bg dugaan mcm ni. insyaallah, ina akan sembuh. :)
harap sume org dpt doakan adik ina ni boleh sembuh, dan hidup spt kanak-kanak yang lain~


p/s : duk uma, beras 20 kg hbes dalam masa kurang sebulan, salah sy kah? hihi :D



:: nama saya nini ::





No comments:

Post a Comment